31 de desembre 2012

El 2013 serà (molt) millor




L’any que ara finalitza ens deixa moltes coses dolentes, però obri també algunes expectatives per albirar el futur amb esperança. En el meu cas, el 2012 ha significat un canvi de cicle laboral i vital forçós. A mitjan any, de manera abrupta, l’empresa a la que havia estat vinculat durant dues dècades (aviat és dit!) va anunciar comiats i un ERO de suspensió de contracte que ens afectà a un terç de la plantilla ("suspensió" que es va convertir en definitiva per a cinc excompanys els dies previs a Nadal). Encara ara confie que, qui té la paella pel mànec, decidisca resoldre els fils que pengen amb un bri de lucidesa, humanitat i justícia. Però ni tan sols aquest procés indigne podrà esborrar la motivació amb què, en el moment àlgid, acaràvem noves fites per a l’edició en català al País Valencià.
És ben sabut que tota acció té una reacció, i el pas amarg per l’atur ha tingut també un vessant ben positiu: ha palesat la sensibilitat de moltes persones amb les que estic profundament agraït. D’alguns, dels amics de tota la vida, ho podries intuir; d’altres, però, els descobreixes en aquesta tessitura terrible. I aquest suport no s'oblida mai. No han estat només paraules d’afecte i de solidaritat, correus, telefonades o converses increïblement reconfortants quan tens la moral per terra, sinó també els fets, els reptes que se'ns presenten, els que es gesten a foc lent, i fins i tot els projectes que no quallen ara però es mantenen latents, tot esperant del moment idoni, que amb certesa arribarà.

Fer balanç és realitzar una mirada subjectiva al passat. A mi, però, el que realment em fa vibrar és la paraula “futur”. I tinc el pressentiment esperançat que el futur, més incert i obert que mai, encara ens ha de portar molt lluny si no perdem el coratge i continuem lluitant i sumant complicitats i amics que ho seran (ho sereu) per sempre. Aquest és, si més no, el meu desig d’any nou!
Molt bon 2013!!!

2 comentaris:

jomateixa ha dit...

Sempre hem de pensar que serà millor i lluitar per què així sigui.
Molt Bon Any!!

Tirant al cap ha dit...

I tant que sí: la lluita (personal i col·lectiva) és la que ens fa avançar i millorar. Bon 2013!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...