28 d’octubre 2011

La riquesa està en els llibres


Ahir, el suplement de cultura Quadern d'El País publicava l'article "La riquesa està en els llibres". Hi parlem un poc de l'admirat Arnaldur Indridason, de Frankfurt i, sobretot, dels retalls del Consell a les ajudes al sector editorial. El podeu llegir punxant a la imatge de dalt o també en aquest enllaç.

4 comentaris:

carina ha dit...

Té tota la raó del món, si no es dóna suport l foment de nous autors estem perduts, la cultura, la literatura és un bé universal i particular que hem de cuidar i mantenir. És el que ens dóna riquesa, aquesta riquesa de la que parla Joan Carles Girbés. és un genocidi cultural el que s'està fent a València i això diu molt de l'alçada moral i cultural dels seus dirigents.

Salvador Macip ha dit...

En la cultura i la ciència, diria jo (però pot ser que no sigui molt objectiu). Està clar que a la nostra literatura li falta tenir al darrere un estat que hi estigui interessat (l'actual només es preocupa per la llengua majoritària).

Tirant al cap ha dit...

Gràcies pel comentari, Carina. El més remarcable del cas és que el sector del llibre no requereix de grans inversions, només d'una atenció que no té ni ha tingut mai al País Valencià. Els governants se sorprendrien de tot el que podríem avançar amb una inversió selectiva consensuada amb el sector. Però hi falta la voluntat. No s'ha fet quan lligàvem els gossos amb llonganisses i no sembla que s'estiga replantejant ara. La Cultura és un sector estratègic per a un país. Sona ridícul haver de recordar-ho.

Tirant al cap ha dit...

Tens part de raó, Salvador. I dic part perquè ací, al País Valencià, no en té en compte cap de les dues llengües. Tot el que sona a literatura (i no et dic ja dels retalls en ciència) són qüestions institucionalment (i, ai las!, socialment) prescindibles.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...