12 de novembre 2008

Naix Edi.cat

Els més desperts potser ja ho havíeu intuït. Apunts com aquest de Jordi Ferré o com aquest altre mostraven una complicitat de plantejaments, unes coincidències en les virtuts i en les mancances empresarials que presagiava alguna cosa més. I, en efecte, avui es presenta a Barcelona Edi.cat, Xarxa d'Editors Independents. Es tracta d'una iniciativa que impulsen les editorials Angle, Bromera i Cossetània i que té com a objectius principals, com avança BEAT.cat, la comercialització i la promoció conjunta dels respectius catàlegs editorials i l'impuls de nous projectes i la innovació.
Es tracta, fonamentalment, d'unir esforços per promoure els catàlegs respectius (la primera acció consisteix a publicitar de manera conjunta les principals novetats de la campanya de Nadal de cadascun dels segells) sense perdre la independència de plantejaments. Junts som més forts, perquè la unió ens permet ser més visibles, fer més soroll, arribar a un major nombre de lectors i explorar amb més garanties el futur d'aquest món del llibre que evoluciona amb enorme rapidesa. El llançament d'un portal de venda de llibres electrònics, la digitalització de continguts, la impressió sota demanda, l'obertura de noves vies de comercialització o l'atenció més acurada a les llibreries són algunes de les accions que es plantegen com a prioritàries per a Edi.cat.
Avui comença una aposta ferma per la innovació i la dinamització de l'edició independent, un projecte cultural i empresarial novedós, atractiu i carregat d'il·lusió. En parlerem molt, d'aquesta aventura!

Ací us podeu descarregar complet, en PDF, el dossier de premsa d'Edi.cat.

8 comentaris:

Vent d Cabylia ha dit...

Junts sou més forts, això està clar, però sou més forts on? Supose que a Catalunya, que és el mercat principal. Cal un .cat per a això? A vegades m'ho pregunte i, arribant a la conclusió que qui llig en valencià és majoritàriament qui defensa la unitat de la llengua, em dic que sí, que, tot i no ser necessari, és la millor solució. A nivell editorial us plantegeu estes coses? Us planteja problemes amb els nostres governants? Evidentment, no cal una resposta detallada...

Tirant al cap ha dit...

Benvolgut Vent, disculpa però no acabe d'entendre la pregunta. Et refereixes a la necessitat/oportunitat d'aquesta empresa o només a la conveniència de posar ".cat" o ".com"?
Iniciatives com ara la digitalització de fons o la venda de llibre electrònic, per exemple, no tenen fronteres. Les noves tecnologies ens obliguen a replantejar-nos qüestions com aquestes, i precisament aquest és un dels punts que trobe més interessant del plantejament fundacional d'Edi.cat: l'obertura de mires.

Anònim ha dit...

molta sort, doncs, en aquesta nova eempenta empresarial!!

Anònim ha dit...

Enhorabona o, com dirien les autoritats valencianes, congratuleishons!!!!

Anònim ha dit...

Acaben de traure la notícia pel TN de TV3!!!!

Anònim ha dit...

Tant fa si és punt cat punt es o punt i coma, el que de debò importa és engegar projectes independents i coratjosos. I punt.
Enhorabona per la bitàcola, m'hi passaré sovint.

ginjol ha dit...

Vent cau en un error habitual. Les editorials catalanes com Cossetània també tenen problemes de distribució al País Valencià. Ja ho he dit diverses vegades, però he buscat un llibre d'aquesta editorial durant mesos i al final l'he hagut de comprar per correu. Així, els avantatges crec que són bidimensionals. Benvinguda la iniciativa, i endavant. Sobre el .cat opine el mateix que Amadeu: tan se val .cat, .com, o .i coma.
Salut.

Vent d Cabylia ha dit...

Em referia en exclusiva al .cat i no tenia més importància que la de saber si estes coses s'arribaven a plantejar entre vosaltres (no em vaig explicar molt bé, però). La iniciativa, evidentment, em sembla esplèndida i supose que el .cat és necessari en tant que comença a definir el projecte pel propi nom: la suma d'esforços d'editorials en llengua catalana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...