28 de maig 2008

Universitat.txt


Recuperem un titular de la premsa d'ahir:
"La Universitat se propone editar libros de texto para los alumnos de bachillerato"

El cos de la notícia ens avança que la Universitat de València també es planteja editar llibres de text per a l'ESO. Un "repte" que tindran enllestit per al curs 2010-2011.
En una entrevista a la revista Futura, Guillermo Quintás, director de la col·lecció "Educació" de PUV, declara:

"La universitat té la missió d’investigar i d’innovar, i si en algun sector fa falta innovar és en el sector editorial, que és curiosament un dels més desvinculats de la universitat, des del punt de vista professional."
No tinc més dades que les que aporten la notícia i l'entrevista i, per tant, només puc especular (perdó d'avançada, doncs, ja sé que això no s'hauria de fer, que caldria contrastar informacions, etc, etc: m'ho ensenyaren a la universitat precisament!), però el primer que pense en llegir el titular és: una universitat pública editant llibres de text? No sé si és el millor camí per a "vincular" la universitat amb el sector editorial privat...
L'entrevista continua amb declaracions com aquestes:
"El BOE no pot ser l’índex dels llibres de batxillerat."
"No es admissible que, des d’algunes editorials, s’afavorisca la suplantació del professor venent llibres que inclouen la programació de l’assignatura."

1 comentari:

miquel ha dit...

Com que no tinc ni idea del negoci editorial -tampoc no sembla que les universitats tinguin clares les seves funcions-, aniré al cas concret que entenc una mica: he fullejat alguns llibres de llengua i litaratura del batxillerat de l'any que ve i asseguro que de moment, menys que mai, suplantaran el professor. No cito editorials ni vull ser dur perquè sospito que la història del desatres i dels desconcerts que anat llegint té uns altres culpables.
En fi, ja ens ho farem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...